Begeleiding bij vruchtbaarheidstraject

(Hypno)therapeutische begeleiding bij vruchtbaarheidstraject

Willen jij en je partner een vruchtbaarheidstraject starten of zijn jullie er al mee begonnen? En ben jij geinteresseerd hoe professionele begeleiding waarbij hypnose en mindfulness worden gebruikt hierbij kan helpen?

Wanneer het niet lukt op een natuurlijke wijze zwanger te worden, kan dit leiden tot gevoelens als onzekerheid, spanning, verdriet, frustratie, schuld of schaamte. Wanneer jij en je partner kiezen voor een vruchtbaarheidstraject als IUI, IVF of ICSI komen jullie voor een zeer intensief traject te staan dat niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel behoorlijk pittig kan zijn. Ik bied professionele begeleiding om op een zo positief mogelijke manier dit traject te doorlopen.

 

Waarom begeleiding bij vruchtbaarheidstraject?

De begeleiding heeft een aantal doelen:

  • Ontspannen en positief het vruchtbaarheidstraject doorlopen
  • Leren omgaan met emoties als angst, verdriet of frustratie
  • Vergroten van de kans op een zwangerschap. Meer informatie over onderzoek naar het effect van hypnotherapeutische begeleiding bij IVF trajecten kunnen jullie hier vinden.
  • Onbewuste overtuigingen of onverwerkte emoties opsporen die een zwangerschap belemmeren
  • Indien nodig: pijnreductie

Daarnaast is er ruimte om te bespreken hoe je omgaat met de omgeving en wanneer de grens bereikt is.

 

Praktische informatie

Tijdens de sessie kun je alleen komen of samen met je partner. Ik start met een intake om beter inzicht te krijgen in jullie achtergrond en doelen. In de sessies die volgen werk ik met technieken uit mindfulness, hypnose en eventueel met opstellingen. Tussen de sessies door krijgen jullie oefeningen en hypnose-mp3’s om mee te werken. Een sessie kost 60 euro per uur met een maximum van 75 euro per sessie. 

 

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact met mij opnemen op telefoonnummer 06-83547751 of mailen naar frankadelaparra@gmail.com